https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/nijmeegse-zonnetjes-verpakking.png

De Nijmeegse Zonnetjes

My Dear Beer is begonnen in Nijmegen en onderhoudt daarom een warme band met de Nijmeegse brouwers. Overigens is Nijmegen ook een geweldige speciaalbierstad met veel goede brouwers! In dit pakket zul je alleen maar Nijmeegse bieren vinden (Wijchen scharen we voor nu onder Nijmegen).

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/cervonaut-biertje.png

Cervonaut (IPA)
– Brouwerij Waallicht

Ik ben de Cervonaut en ik ben bedoeld als een toegankelijke IPA. De brouwers hebben ervoor gekozen om de bitterheid omlaag te schroeven en de smaak en aroma van hoppen te versterken. Late hopgiftes bij de kook zorgen voor een boeket aan hopsmaakjes. Klein feitje: er is gekozen om 10% gerstvlokken toe te voegen bij het maischen voor een betere schuimhoudbaarheid.

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/cinderella-sour-biertje.png

Cinderella (sour)
– Brouwerij Oersoep

Ik ben een fris, lichtzuur en fruitig bier en daarom drink je mij het beste als je lekker in de zon zit. Mijn brouwers hebben in de hoofdvergisting gekozen om te werken met een new england gist die in de eerste 1,5 week ervoor heeft gezorgd dat ik heel fris en fruitig ben geworden. Later hebben mijn brouwers mij tinten van mandarijn en perzik gegeven met behulp van gist.

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/blonde-dern-biertje.png

Blonde Dern (Weizenbok)
– Brouwerij de Wijchense Schone

Ik ben de blonde dern. Ik mag dan wel blond zijn, maar onderschat mij zeker niet! Eigenlijk ben ik een combinatie tussen een blond bier en een weizenbier. Heerlijk om mij te drinken als het lekker weer is dus! Mijn brouwer heeft mij onder andere gemaakt uit tarwemout, wat gebruikelijk is bij weizenbier. Pas op dat je niet verliefd op me wordt…

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/nimweger-1-biertje.png

Nimweger Alt
– Brouwerij Donderwolk

Ik ben een Altbier, in Duitsland ben ik erg populair maar in Nederland minder bekend. Ik ben een fris biertje met hoge gisting en daardoor ben ik lekker fruitig! Voor een zomers pakketje ben ik wat donker, dit komt door de donkere mouten waar ik uit besta. Ondanks de kleur ben ik lekker fris en goed doordrinkbaar op een zomerse dag !

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/fruit-cake-1-biertje.png

Fruitcake (IPA)
– Brouwerij Mannenpap

Ik ben een zeer fruitige Indian Pale Ale en heb een licht bittere afdronk. Ik ben gemaakt van 4 verschil­lende Amerikaanse hop­soorten die mij mijn bijzondere smaak geven. Ik ben goed te drinken bij het avondeten, zeker met een goed stuk vlees op je bord. Mijn brouwers hebben mij gemaakt als allemansvriend. Van beginner tot expert, ik stel iedereen tevreden.

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/mariken-blond-1-biertje.png

Mariken (Blond)
– Brouwerij de Hemel

Mijn brouwer is een expert in het brouwen van de klassieke bieren. Ik zelf ben te bestempelen als een klassiek blond bier. In blond bier zitten vaak frisse kruiden. zo heeft mijn brouwer ook mij gemaakt van een kruid waar je vrolijk van wordt! Ik heb een volle smaak. maar zeker niet te zwaar om mij in het zonnetje op te drinken!