https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/wereldreizigers-verpakking.png

De Wereldreizigers

Beste Wereldreiziger! Het is weer zomervakantie en wij verspreiden ons weer over de wereld. Wij hebben echter de wereld samengevoegd in 1 pakketje. Dit zijn bieren uit allemaal verschillende landen, voor de echte avonturier en de echte wereldreiziger.

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/utpa-ipa-biertje.png

Utpa (witbier)
– Austmann (Noorwegen)

Ik ben een heerlijk licht en rustig biertje, dit is ook af te lezen aan het alcoholpercentage. Het is bij witbier gebruikelijk dat er wat koriander gebruikt wordt in het brouwproces, zo ook bij mij. Daarnaast bevat ik ook wat sinaasappelschillen, waardoor ik een lekkere fruitige smaak heb. Het hoofdbestanddeel van witbier is tarwe, wat een lichtzure smaak geeft. Drink mij in het zonnetje!

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/voila-biertje.png

Voila (blond)
– Edge (Spanje)

Hola! Ik ben licht gehopt met fruitige ondertonen waardoor er een juiste combinatie ontstaat van frisheid en bitterheid. Tijdens het lageren, dat is het rijpproces bij het brouwen waarbij het bier enkele weken in een tank zit, is er hop toegevoegd door de brouwer. Dit wordt ook wel dryhopping genoemd. Als dit bij het koken was gebeurd, had ik een veel sterkere hopsmaak, maar nu zul je een lichte hopsmaak ervaren! Geniet van dit blond bier!

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/foam-fury-biertje.png

Of Foam and Fury (IPA)
– Galway Bay Brewery

Iedereen kent het nummer Galway Girl van Ed Sheeran wel. Galway is een Ierse stad en ik ben dan ook een Ierse IPA. Het typische aan IPA is dat er altijd veel hop in zit, wat ook zijn kenmerkende bittere smaak geeft. Ik kan wat zoete ondertonen van tropische vruchten hebben. Hopelijk kan jij net zo genieten van mij als Ed Sheeran genoot met zijn Galway girl!

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/gosh-it-posh-elder-biertje.png

Gosh its posh elderflower white wine sour (fruited sour)
– Flying dutchman

Bier heeft het imago van stoere mannen met baarden en tattoos maar gelukkig is er met speciaalbier zo veel mogelijk in smaak dat je ook unieke bieren kan maken die neigen naar wijn. Als je mij drinkt kan je denken aan een witte wijn aangezien ik ben gebrouwen met druiven die ook in witte wijn zitten. Hierdoor ben ik extra lekker in de zomer!

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/maisel-biertje.png

Maisel’s Weisse
– Maisel

Duitsland staat bekend om haar Weizenbieren. Wellicht dat jij ook het Reinheitsgebot kent, in deze wet staat dat Weizenbier uitsluitend met water, hop, tarwe en gist mag worden gebrouwen. Tarwe heette vroeger weit, vandaar ook de naam Weizen. Ook witbier dankt haar naam aan deze graansoort, echter zit in witbier vaak nog kruiden en andere toevoegingen en dat is dus niet zo bij Weizenbier!

https://mydearbeer.com/wp-content/uploads/2019/10/adriaen-biertje.png

Adriaen (tripel)
– Roman

Ik ben het zwaarste biertje van dit pakket, drink mij dus vooral als je de dag erna niet zo veel hoeft te doen. Ik ben een lekker kruidige en fruitige tripel, gebrouwen in België. Alle ingrediënten in dit bier zijn natuurlijk gegroeid en dus niet gekweekt in een laboratorium. Dat is voor brouwerij Roman, die al sinds 1545 bier brouwt, een ware primeur! Proef mijn natuurlijkheid en geniet!