Blikbier, een peuk en sokken in sandalen

blikbier

Beste biervriend,

Bij het woord blikblier denk ik aan zo’n feestje waar iedereen geacht wordt wat lekkers mee te nemen en dat dan die ene vriend(in), die al-tijd blut is, aankomt met welgeteld zes blikbiertjes.

Niet persé de meest positieve associatie dus.

Wat ik voorheen niet wist, is dat het gevreesde blikbier wel degelijk zijn voordelen kent.

Allereest waarborgt dat stukje metaal de smaak van jouw biertje. Hop wordt namelijk aangetast door te veel zonlicht. En wanneer dat gebeurd smaakt je biertje muffer dan dat de studentenkamer van die vriend(in) ruikt. Metaal laat – zo heb ik me laten vertellen – geen licht door wat zorgt dat je qua smaak nog meer kan genieten. Daarnaast lost het een ander veel voorkomend probleem op.

En dan heb ik het over dat moment dat je op de bank ploft na een dag die voor je gevoel een paar uur te lang duurde en je merkt dat het biertje waarvan je op het punt staat hem open te maken … warm is. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: ‘doe mij maar zo’n lekker lauw biertje!’. Ook hierin is blikbier een echte uitkomst. Het koelt veel sneller dan een flesje, wat jou weer tijd en elektriciteit bespaard. Het laatste punt is dat blikbier ook wel gezien wordt als milieuvriendelijker. En wel om twee redenen; allereerst passen er meer blikjes in een vrachtwagen. Dit zorgt voor minder CO2 uitstoot. En daarnaast is metaal 100% recyclebaar. De wereld verbeteren was nog nooit zo lekker laten we maar zeggen.

Dus als je mij nog eens tegen komt op een feestje, dan hoop ik dat je zin hebt in blikbier.

Tot dan!

Floortje van Dongen in samenwerking met My Dear Beer

Stuur ons een appje!