Homemade spring rolls + bijpassend bier

Homemade springrolls

Bier en eten combineren | pakket juli

Zoals je van ons weet houden wij ervan om goed bier en lekker eten met elkaar te combineren. Zoals in deze blog over foodpairing uitgebreid staat geschreven, kun je bier en eten op meerdere manieren combineren. In dit geval bedoelen we met combineren dat we het bier uit een glas opdrinken bij het opeten van dit gerecht. Dus we gebruiken het bier nu niet bij het koken van het gerecht, wat in sommige gevallen wel erg lekker kan zijn!

Deze maand (juli) hebben we bij het pakket van ons abonnement weer een passend gerecht gekozen bij 1 van onze bieren! Het gaat hierbij om een heerlijk Aziatisch gerecht dat op het moment immens populair is: zelfgemaakte Spring Rolls! Dit gerecht combineren wij met de Mo Phi van Big Belly Brewing. Lees snel verder voor alle informatie!

 

Zomerse (vegan) spring rolls


Deze fris-zoete spring rolls zijn kleurrijk, super gezond en heel voedzaam. Door de zoete hoisin aardappel en de mango is het gerecht zoet maar in contrast met de lente ui blijft het toch een fris gerecht. Heerlijk voor een lunch, hapje of diner op warme dagen.

Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks (1-2 personen) :

 

10 grote rijstvellen
1/2 winterpeen in dunne reepjes
1/2 mango in dunne reepjes
1/2 avocado in reepjes
1 zoete aardappel in frietjes
10 radijsjes in plakjes
1/4 komkommer in reepjes
1 lente-ui fijn gesneden
handje vol Chinese kool
2 el hoisin saus
1 el sesamolie

 

1. Meng de hoisinsaus met de sesamolie en bestrijk de zoete aardappel. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden tot de zoete aardappel zacht is. Laat deze afkoelen.
2. Week een rijstvel in koud water tot deze iets zachter is en leg vervolgens op een vochtige houten plank.
3. Beleg het midden van de rijstvel met alles wat je lekker vind. Voor een mooi patroon begin ik met de radijsjes, leg de mango ernaast en bouw vervolgens de spring roll op met de rest van het beleg.
4. Vouw de onderkant strak over de vulling en vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol de spring roll stak op en leg apart.
5. Serveer met een dip van hoisinsaus of een simpele Thaise pindasaus.

Varieer vooral met de ingrediënten op basis van wat jij lekker vind of wat je in je koelkast hebt liggen. Voeg bijvoorbeeld ook eens sugarsnaps (fijngesneden), taugé, paprika of spinazie toe!

Je gerecht zou er ongeveer zou uit moeten komen te zien, zoals je ook op onze Instagram hebt kunnen ontdekken: (scroll verder voor het bijpassende bier!)

Homemade springrolls

 

Mo Phi (session IPA) van Big Belly Brewing

Big Belly is een leuke brouwerij uit Breda, met veel lekkere bieren, onder andere dit bier! De Mo Phi is een perfecte combinatie tussen een session IPA en een witbier! Deze lichte session IPA is gebrouwen met vers citroengras, wat dit bier heerlijk fris maakt! Verder is dit bier ge-dryhopped met simcoe & citra hoppen, wat het de frisse smaak van limoen & citroen geeft en een fruitige smaak van mango geeft. Dit bier gaat goed samen met verschillende Aziatische gerechten, zoals Pad Thai, Chili Mango Chicken en dus de bovenstaande spring rolls. Geniet er van en vergeet ons niet te taggen op Instagram als je dit gerecht aan het maken of aan het eten bent! 

Wil jij ook elke maand heerlijke en unieke bieren ontvangen, met extra informatie en dit soort eettips? Abonneer je dan nu!

Mo Phi session IPA | Big Belly

Stuur ons een appje!