Op bezoek bij Brouwerij de Leckere

Bier en eten!

Brouwerij De Leckere

Enkele weken terug waren wij op bezoek bij Brouwerij de Leckere in Utrecht. Dikwijls zitten zij met bieren in ons abonnement en dat is niet voor niets! De Leckere brouwt fantastische bieren, met een goed verhaal en zij zijn ook nog eens veel bezig met duurzaamheid. Zo is de brouwerij helemaal van het gas af en hebben ze een goed systeem opgezet voor statiegeld flesjes. Vraag dat laatste maar na tijdens een rondleiding bij Brouwerij de Leckere!

Na een nadere kennismaking met Stef en Maud, werkzaam bij de Brouwerij, en een rondleiding door de fantastische brouwerij verplaatsten wij ons naar hun proeflokaal om de hoek van de brouwerij. Een fantastische locatie met veel bieren van De Leckere én met heerlijk eten! Daar houden wij natuurlijk van, een prachtige combinatie tussen bier en eten die elkaar versterken in smaak. Dit wordt ook wel foodpairing genoemd, en wij geloven in de schoonheid daarvan. Als jij daar ook van houdt moet je zeker eens langs bij het proeflokaal van De Leckere in Utrecht.

Bier en eten!

In dit proeflokaal gaan wij in gesprek met Stef en Maud

 

Wat is voor jou het mooie aan bier?

Het is een erg toegankelijk product, dat maakt het werken zo leuk. Samen met leveranciers en klanten beleef je altijd een leuke tijd en heb je al snel een leuk gesprek. Bier heeft ook altijd een verhaal, en iedereen kent bier, dus je kunt er makkelijk over praten.

Je zou kunnen zeggen dat bier verbindt, toch?

Ja, zeker weten!

brouwerij

Wat zijn voor jou goede of minder goede trends in de biermarkt?

Het is het erg goed om te zien dat eigenlijk de hele biermarkt wel bezig is met duurzaamheid. Al lopen veel brouwerijen nog wel achter wat betreft duurzaamheid en dat is jammer. Er kan meer gebeuren op het gebied van duurzaamheid in de bierwereld!

Een wat minder positieve trend vind ik dat de klassieke “bruine kroeg” verdwijnt. Dat an sich heeft al wat, maar wat ook veranderd is, is dat je vroeger gewoon in je eentje naar zo’n bruine kroeg ging om daar wel te zien wie je tegen zou komen. Dat is nu niet meer zo. Alles is wat individualistischer geworden en mensen gaan dus in eigen groepjes naar de kroeg, of anders niet. Dat vind ik wel jammer, dat gevoel van saamhorigheid en gezelligheid is wel wat afgenomen daardoor vind ik.

Wat is voor jou de beste brouwerij, naast je eigen brouwerij?

Dan ga ik toch voor Omer vander Ghinste, uit België. Een prachtige familiebrouwerij, al erg oud en met een tof verhaal.

Wat is jouw beste bier + eten combinatie?

Het hoeft voor mij niet allemaal heel fancy, maar waar ik erg van kan genieten is een goeie pils, natuurlijk die van De Leckere, in combinatie met een heerlijke kalfsbitterbal.

Pils

Wil je nog wat kwijt over brouwerij De Leckere?

Naast dat we Leckere en mooie bieren maken lopen we wat betreft duurzaamheid in Nederland voorop. Verder wil ik graag alle lezers uitnodigen om zeker eens langs te komen op de brouwerij voor een rondleiding, of om een keer een biertje te komen doen in ons proeflokaal!

Duurzame brouwerij

Dankjewel Stef en Maud! Leuk om hier vandaag te gast te zijn, meer over jullie te horen en te genieten van Leckere bieren met heerlijk eten. Tot de volgende keer!

 

My Dear Beer X De Leckere

Over My Dear Beer

Wil jij ook elke maand een heerlijk bierpakket thuis ontvangen? Elke maand ontvang je andere bieren met meer informatie en dergelijke recepten. Eigenlijk iedere maand een kleine bierproeverij voor thuis, ook superleuk om met vrienden te doen! Vaak ontvang je in onze bierpakketten de nieuwste specials, onder andere van De Leckere! Kijk hier voor meer informatie over ons abonnement! Je abonnement is maandelijks opzegbaar en te pauzeren in je eigen account.

Geniet, ervaar & ontdek met My Dear Beer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur ons een appje!