Foodpairing met My Dear Beer

Foodpairing speciaalbier

Foodpairing neemt toe aan populariteit in de bierwereld

Speciaalbier zit natuurlijk al jaren in de lift. Foodpairing is een hele mooie recente ontwikkeling. Jaar na jaar verbreekt de bierwereld records in de verkoop van speciaalbier en bijvoorbeeld in het aantal brouwerijen. Dit is natuurlijk fantastisch en wij, bij My Dear Beer, moedigen dit alleen maar aan. Met meer brouwerijen is er meer vraag naar innovatie en op die manier ontstaan er soms hele mooie initiatieven en hele mooie nieuwe bieren. Foodpairing is een mooie manier om nog meer te genieten van de smaken van bier, in combinatie met heerlijk eten. Bier is heerlijk, maar samen met bijpassend eten, kan jij nog meer genieten!

 

Wat is foodpairing eigenlijk?

Foodpairing bestaat ook in de wereld van de wijnen. Foodpairing is de laatste jaren in de bierwereld flink toegenomen in populariteit. Heel simpel gezegd is foodpairing een manier waarop je bier combineert met eten. Hierbij probeer je tot nieuwe smaken te komen waarbij de smaken van het bier en het eten elkaar versterken op een goede manier.

Je kunt op twee manieren proberen aan foodpairing te doen. De meest gebruikelijke manier is om een passend bier te serveren bij je gerecht. Echter zou je ook kunnen proberen om bier te verwerken in het gerecht, dus tijdens het proces van het koken. In deze blog beschrijven wij de eerste manier van foodpairing, waarbij je een goed bier serveert bij een lekker gerecht.

 

Hoe zorg ik voor een goede combinatie van eten met speciaalbier?

Er zijn een aantal adviezen die wij met je zullen delen in deze blog. Onderaan deze blog vind je nog een laatste tip waar je rekening mee kunt houden!

1. Zorg dat de smaakintensiteit van het eten gelijk is aan dat van het bier. Een zware stout bijvoorbeeld combineren met een frisse fruitsalade zal niet zo goed werken, omdat de smaak van de stout er voor zorgt dat je van de salade weinig nog zult proeven.

2. Kies jij voor een overlapping of durf jij een contrast aan te gaan? Een gerecht met chocolade zal hoogstwaarschijnlijk lekker gaan met een bruin bier dat tonen van chocolade heeft, dit kun je ook wel als een overlapping in smaken zien. Echter kan je ook proberen een bier met tonen van rood fruit tegenover dit gerecht van chocolade te zetten! In het tweede geval zie je dus een contrast tussen de smaken, wat erg lekker kan zijn. De tweede optie is misschien wat gedurfder, maar door het contrast kunnen de smaken van beide ook goed naar voren komen.

3. Probeer vooral uit! Wie niet waagt, die niet wint. Van het experimenteren zul jij een ware fijnproever worden. Ook al zul je af en toe misschien een foutje begaan in de samenstelling van de smaken, als je niet probeert ga je er nooit goed in worden.

 

Geen idee waar je moet beginnen?

My Dear Beer geeft vaak eettips bij de bierpakketten die My Dear Beer bij jou thuis aflevert. Met die eettips kun jij beginnen met experimenteren! Volg My Dear Beer ook op Instagram om vaker tips op het gebied van foodpairing te krijgen.

 

Lokaal combineren!

De laatste tip van dit blog: combineer lokaal eten met een lokaal biertje! Vaak is het niet voor niets dat bieren uit een bepaalde regio komen. Zo kun je een Ierse stout erg goed combineren met oesters uit diezelfde regio, kun je een Belgisch witbier heerlijk combineren met Belgische mosselen en kun je een Duitse weizen fantastisch combineren met een stuk gebraden varkensvlees. Zo zie je maar, het hoeft niet moeilijk te zijn. Des te leuker om er mee te experimenteren!

 

Samen ontdekken met My Dear Beer?

Wil jij ook meer ontdekken in de bierwereld? Wil je ook wel eens experimenteren met lekker eten bij een heerlijk bier? Schrijf je hier in voor het abonnement van My Dear Beer en ontdek elke maand mee vanuit je eigen keuken! Het abonnement is makkelijk te pauzeren of op te zeggen in je eigen account na het bestellen.

Stuur ons een appje!