Een biertje met Waterland Brewery

Waterland

Vandaag zijn we bij Waterland Brewery! We gaan in gesprek met Kristian, mede-oprichter en eigenaar van Waterland Brewery.

Kristian, leuk dat je er bent. Om te beginnen: Wat is jouw functie binnen Waterland Brewery? Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
Ik ben eigenaar en voornamelijk verantwoordelijk voor de sales, productontwikkeling en design. Dus eigenlijk kun je stellen dat mijn dag zich voornamelijk achter mijn computer plaatsvindt. Ik was van beroep grafisch ontwerper en ontwerp nu nog steeds alle designs voor de labels verpakkingen etc..

 

Jullie profileren jezelf met biologisch bier. Heb je voorbeelden van waarom jullie bier zo biologisch is? In principe zijn namelijk veel bieren biologisch.
Let op: niet elk bier is biologisch! Wel worden de meeste bieren gebrouwen met natuurlijke ingredienten, zoals gerstemout en hop, maar zeker niet biologisch geteeld. Ons bier is is gebrouwen met SKAL gecertificeerde biologische ingredienten. Dat houdt in dat het gecontroleerde biologische teelt is, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, dat is het voornaamste verschil.

 

Wat maakt Waterland Brewery uniek?
Wij brouwen biologisch en produceren zo duurzaam mogelijk. Daarnaast proberen we streekgebonden ingredienten te gebruiken. Als voorbeeld is de Kattekwaad, ons amber bier, gebrouwen met wilgenbast, een veel voorkomende boom in deze streek. Deze bast heeft het natuurlijk werkende deel van een asperine in zich. Dat is wel ironisch, een bier met asperine (uiteraard is dit een zeer lage dosering). maar de bast maakt het bier vooraal uniek en lekker van smaak. Neem hier een kijkje voor al onze bieren.

 

Welke brouwerij is jullie voorbeeld?
Oef.. Dat is een lastige, ik vind veel brouwerijen te gek. Zolang ze maar eigen blijven en vasthouden aan hun DNA. oorspronkelijk zijn is het allerbelangrijkste in deze gekke markt. Maar Brewdog vind ik erg goed, vooral de Elvis Juice.

 

Met welke brouwerij wil jij nog wel een collab doen?
Met De Leckere zijn we nu een bier aan het brouwen. Een Brut IPA. Gebrouwen met een champagnegist. Lekker bubbelen dus en biologisch natuurlijk!

Klinkt interessant, ik ben benieuwd! 

En dan om het af te leren de laatste vraag: Wat zijn volgens jou goede ontwikkelingen in de bierwereld?

We zien dat blikverpakkingen steeds meer de overhand nemen in de schappen. In het licht van duurzaamheid is het een goede ontwikkeling, alhoewel statiegeldflesjes nog steeds de meest duurzame verpakking is volgens de kenners. Maar blik is een goede tweede. Ik vind persoonlijk blik als verpakking veel leuker. Maar dat komt vooral door de betere mogelijkheden om het design tot zijn recht te laten komen. En natuurlijk zijn alcoholvrii en arme bieren een goede ontwikkeling. Over enkele maanden komen wij met twee nieuwe alcoholarme bieren, een Weizen en een IPA.

 

Dankjewel Kristian! Leuk om je gesproken te hebben en mooi om te zien waar jullie je mee bezig houden. Ook tof dat je al 3 nieuwe bieren van jullie aankondigt. Ik ben benieuwd naar alle 3 de bieren, en ik denk velen met mij!

Ben jij benieuwd naar Waterland Brewery? Neem hier een kijkje op hun site.
Als echte bierliefhebber kun je natuurlijk ook niet onze maandelijkse pakketjes missen. Schrijf je dus snel in voor het leukste bierabonnement van Nederland via onze homepage. Waterland Brewery heeft al eens in onze pakketjes gezeten en zal er vast nog eens in tevoorschijn komen, zeker na dit verhaal!

Stuur ons een appje!