Tomatenrisotto met gegrilde groenten en buratta bij de Imperial Porter

Tomatenrisotto met gegrilde groenten en buratta

De september-abonnees met een 6-pack hebben geluk: zij ontvangen in hun september pakket de Imperial Porter! De Imperial Porter is de allereerste collab van brasserie Lupulus ooit, dat maakt dit biertje extra speciaal en zeker het proberen waard! Hij komt het beste tot zijn recht in combinatie met onder andere gegrilde groenten. Drink hem dus vooral samen met onderstaand recept ūüôā

Imperial Porter

De Imperial Porter

De Imperial Porter, een collab van brasserie Lupulus en brouwerij Van Moll. Een redelijk bittere porter met een alcoholgehalte van 9,5% waar je de gebrande mouten goed kan proeven. Naast deze specifieke smaak kan je ook koffie en een subtiele chocolade smaak tegenkomen. Het bier is hierdoor, naast gegrilde groenten, ook goed te combineren met bijvoorbeeld een tiramisu. Naast dat dit bier een speciale collab is, wordt het voorlopig ook slechts eenmalig geproduceerd. Ben je benieuwd? Wacht dan niet te lang, voor je het weet is het biertje niet meer te verkrijgen en moet je deze special missen.

 

Recept voor 2 personen

Duur: 30/40 min

Ingredi√ęnten:

 • 1 courgette
 • 1 paprika
 • 400 gram tomatenblokjes
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 bouillonblokje + 500 ml water
 • 150 gram risotto rijst
 • Burrata
 • Peper & oregano

 

Bereidingswijze:

 1. Snipper de ui en knoflook. Verhit een pan met olijfolie en fruit beide voor een paar minuten.
 2. Maak de bouillon klaar door het blokje in 500 ml kokend water op te lossen.
 3. Voeg de risotto rijst toe aan de ui en knoflook. Bak dit 2 minuten en voeg vervolgens 1/3 van de bouillon toe. Laat het zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
 4. Ondertussen snij je de courgette en paprika. Grill deze voor 15/20 minuten in de airfryer op 200 graden.
 5. Als de bouillon zo goed als opgenomen is door de rijst, voeg je meer toe en blijf regelmatig roeren. Het duurt ongeveer 30 minuutjes voordat de rijst gaar is en de bouillon heeft opgenomen.
 6. Voeg op het einde de tomatenblokjes toe, roer regelmatig en laat staan tot het de gewenste dikte heeft.
 7. Breng op smaak met peper en oregano.
 8. Serveer de risotto met burrata en de gegrilde groenten.
 9. Vergeet natuurlijk niet je overheerlijke biertje erbij te drinken ūüėČ

Recept van De Gezonde Studente!

 

De bierpakketten van My Dear Beer

Honger gekregen? Bekijk hier al onze recepten. Bij alle recepten hebben wij voor jou het perfecte biertje gematched, zo kan jij extra genieten. Wil jij graag standaard elke maand een uniek bierpakket van 3 of 6 stuks thuis ontvangen? Dat kan natuurlijk ook! Uiteraard bevatten deze pakketen ook de bijpassende achtergrondinformatie en bijpassende recepten. Kijk hier voor meer informatie over onze abonnementen! Je abonnement is maandelijks opzegbaar en te pauzeren in je eigen account. Geniet, ervaar & ontdek met My Dear Beer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur ons een appje!